Фото: Photo by Pavel Novak, уикипедия Поредни трагедии на най-високия връх на

...
Фото: Photo by Pavel Novak, уикипедия Поредни трагедии на най-високия връх на
Коментари Харесай

Двама алпинисти от САЩ и Швейцария починаха на Еверест

Фото: Photo by Pavel Novak, уикипедия 

Поредни нещастия на най-високия връх на планетата. вама алпинисти, един от Съединени американски щати и един от Швейцария, са умряли на връх Еверест. Това са първите смъртни случаи за сезона тази година, оповестиха уредниците на експедицията в Непал.

Това съобщи БГНЕС.
 
" Двама алпинисти починаха в сряда, " сподели Мингма Шерпа от Seven Summit Treks пред AФП. Швейцарският планинар е умрял покрай върха, откакто е достигнал върха и е бил доста отпаднал, сподели Чханг Дауа Шерпа от същата организация. 
 
" Изпратихме двама спомагателни шерпи с О2 и храни, за жалост шерпите не можаха да го спасят ", сподели той в Инстаграм.
 
Американският планинар е стигнал до Хилари Степ, само че му помогнали да се върне, откакто претърпял снежна слепота и безсилие, оповестиха уредниците. Той е достигнал лагер 4, само че по-късно е умрял.
 
През последните сезони на Еверест се следи скок в броя на алпинистите. Това води до претъпканост и дава пояснение за голям брой смъртни случаи. Пандемията унищожи миналогодишния сезон, само че Непал облекчи карантинните правила, с цел да притегли повече алпинисти, макар компликациите при лекуването им, в случай че се заразят с вируса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР